Samarbetspartners, bidragsgivare och styrgrupp

_MG_1759

 

 

 

 

MusikRUMs huvudarrangör är Riksförbundet Unga Musikanter/RUM med stöd av Västerås Stad, Region Västmanland,  Kulturens, Västerås & Co, Västerås Citysamverkan, Västmanlandsmusiken, Kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola, UNGiKÖR, samt Västmanlands musik- och kulturskolor.


logotyp_standard_

 

kultur-idrott-eps
marke_vasteras_bla

 

 

 

svart_logo_wide-konvert

 

vmu_logo_svart

 

kulturens_logo_svart

cirtysamverkan

 

 

I festivalens styrgrupp sitter representanter från nationella Riksförbundet Unga Musikanter/RUM, nationella körförbundet UNGiKÖR, nationella studieförbundet Kulturens, Västerås Kulturskola, Kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola och Västerås & Co. Den nationella och lokala bredd som styrgruppen representerar borgar för en god kvalité av festivalens innehåll.MusikRUM är en årlig, nationell barn- och ungdomsfestival som vänder sig till ungdomar mellan 7-25 år från hela landet, med ett levande intresse för musik och dans och musik/dansutövandets alla yttringar. Under helgen engagerar vi runt 2000 ungdomar.

Festivalen genomförs år 2018 för 10:e gången i Västerås. Arbetet med att förankra festivalen i länet har varit framgångsrikt genom åren och de flesta av länets musikskolor/kulturskolor är nu medarrangörer i festivalen genom att ansvara för olika scener under festivalen med teknisk utrustning.

Vid Mälardalens högskola finns musikverksamhet med ett Kandidatprogram i Kammarmusik, en nystartad Operautbildning på helfart och påbyggnads kurs Huvudinstrument på halvfart för dig redan påbörjat eller slutfört en högskoleutbildning inom musik. Alla undervisning sker i en fantastisk och inspirerande miljö på Västerås slott där du har tillgång till övnings- och undervisningsrum dygnet runt och promenadavstånd till konserthus, teater, centralstation och centrum. De olika musik- och operautbildningarna som erbjuds inom musikverksamheten berikar varandra och dynamiken i samspelet mellan alla studenter och lärare bidrar till den höga konstnärliga kvaliteten där undervisningen bedrivs av flera av landets främsta lärare.

(Foton: Alfred Johansson).

_MG_2651